Следвайте Гласове в ТелеграмНай-важното днес е да се гласува масово. Да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНай-важното днес е да се гласува масово. Да
Коментари Харесай

Румен Радев за Кодгейт: Очаквам в най-скоро време компетентните органи да оповестят играчите и мотивите им

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Най-важното през днешния ден е да се гласоподава всеобщо. Да се обезпечи успокоение в изборния ден. И да има убеденост, че всеки българин ще получи правилно ценене на своя глас. Това каза президентът Румен Радев, откакто упражни правото си на глас. 

Във връзка с отчета на ДАНС той съобщи, че сега имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой.

" Очаквам способените органи в най-скоро време да създадат следствие и да оповестят кои играчите и претекстовете ", акцентира президентът. 

На въпрос дали би трябвало още веднъж да има промени в Изборния кодекс Радев отговори:

" Всеки парламент се заема с смяна на Изборния кодекс. Да ви върна назад, декември месец 2019 година, когато аз постанових несъгласие на последната на Изборния кодекс, която напрактика обезсмисли машинното гласоподаване, тъй като в действителност трансформира машините в предаващо устройство. Тогава се събра огромно болшинство, с цел да отхвърли ветото ".

По думите му всяка институция би трябвало да извършва отговорно и пълноценно своите пълномощия, а не да трансферира на други да й свършат работата и да носят нейната отговорност. 

„ Гласувах за развиването на София като съвременна и европейска столица, каквато всички българи желаеме ”, акцентира Радев.

Попитан дали е вярно решението на Централната изборна комисия да отпадне машинния избор, той отговори: „ Уважавам решението на ЦИК като самостоятелен орган, само че дали решението им е вярно, ще реши съдът ”.

Източници: dariknews.bg, " Труд "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР